Môj príbeh

Môj blog

Vitajte na VeganLady! Môj blog je o vegánskom a vegetariánskom varení a pečení so zameraním na zdravie a výživu.  Väčšina mojich receptov je veľmi jednoduchá a nevyžaduje hodiny strávené v kuchyni, keďže varím každý deň.  Veľký dôraz kladiem na foodstyling a estetiku a je pre mňa dôležité, aby jedlo na tanieri bolo nielen kvalitné a nutrične vyvážené, ale aj príťažlivé a krásne.

Používam čerstvé prírodné potraviny, množstvo sviežej sezónnej zeleniny, šťavnatého ovocia a kvalitných obilnín.  Milujem bylinky, čerstvé aj sušené, a rôzne druhy korenia a semienok, bez ktorých si varenie neviem predstaviť.  Spolu so zeleninou tvoria základ mojich receptov.  Rada používam aj kvalitné mliečne výrobky, hlavne tvaroh, maslo, syry a kefír.  Neuznávam polotovary a ochucovadlá, preto ich na mojom blogu nenájdete. Veľa mojich receptov je bezlepkových a bez alergénov a pri pečení uprednostňujem zdravé cukry a tuky.

Dnes je možnosť výberu, tak sa snažím nakupovať ekologicky a správať sa zodpovedne voči životnému prostrediu.  Kupujem ekologické produkty, prírodnú kozmetiku, bio potraviny alebo potraviny vypestované lokálne od slovenských farmárov.  Potraviny nevyhadzujem a spotrebujem ich do posledného kúska.  Verím v recykláciu a podporujem ju.  Vždy myslím na moje zdravie a zdravie mojej rodiny a verím, že čerstvé prírodné potraviny majú liečivý účinok.  A tak aj varím – s ohľadom na zdravie, výživu a prírodu.

Môj príbeh

VeganLady vznikla vďaka mojej dlhodobej a neutíchajúcej láske k jedlu, vareniu a pečeniu, ktoré vo mne vypestovala moja mamina – inak fantastická kuchárka! Vlastne takto vznikla moja pôvodná stránka „receptyavarenie.sk“, ktorú som založila ešte v roku 2010.  Ale chcela som sa pohnúť ďalej a vytvoriť foodblog, ktorý by bol špecifický, viac osobný, a zameraný na zdravie a výživu.

V tom období som bola asi tri roky vegánkou a veľmi mi chýbali vegánske recepty v slovenskom online svete.  Tak som sa rozhodla, že to zmením a vytvorím niečo, čo ma napĺňa a možno inšpiruje iných.  Nemyslím tým len vegánov a vegetariánov, ale aj milovníkov mäsa, údenín, rýb a morských plodov.  Každý z nás má predsa niekedy chuť si dať ľahké bezmäsité jedlo plné čerstvej zeleniny a ovocia prekypujúce vitamínmi a zdravím. Ale nekonečné možnosti jesť a kombinovať všetky druhy potravín, vlastne obmedzujú našu tvorivosť a fantáziu. Väčšina z nás potom nakupuje, varí a je stále dokola to isté.  A to je práve na vegánstve a vegetariánstve pekné – limitujúci okruh potravín, ktoré môžete alebo chcete jesť vás prinúti skúšať nové potraviny, variť úplne iné jedlá novým spôsobom a tým žiť oveľa zdravšie.

Dnes som mamina dvoch úžasných dievčat, ktoré ma robia šťastnou každý deň.  A keďže deti potrebujú komplexnú výživu, varím všetko čo k zdraviu potrebujú, vrátane mäsa a rýb.  Ale mám zásadu, ktorej sa držím – mäso najviac dva krát do týždňa a rybu každý piatok.  Recepty z mäsa a rýb však na VeganLady nenájdete, tá je zameraná len na vegánsku a vegetariánsku kuchyňu.  A hoci dnes už nie som vegánka a nikdy som nebola profesionálna kuchárka ani fotografka, keď sa ma niekto spýta čo ma baví, tak je to práve varenie, pečenie, foodstyling, fotografovanie a vymýšľanie nových receptov – moja VeganLady.

UložiťUložiť

UložiťUložiť

UložiťUložiť

UložiťUložiť