Restovaná zelenina so zelenou špargľou, ryžovými rezancami a čerstvým oreganom

jarné jedlo, zelená špargľa, dusená jarná zelenina, zdravé ľahké jedlo

Práve je sezóna špargle tak som sa rozhodla urobiť rýchle a zdravé jedlo, ktoré vás možno inšpiruje.  Niekedy stačí nakrájať a opražiť pár kúskov čerstvej zeleniny, uvariť cestoviny zo špajze, pridať bylinky a chutné jedlo je na svete.  Vlastne to nie je ani recept, skôr jednoduchý návod ako si uvariť sezónnu zeleninu s čerstvými bylinkami a pritom si pochutnať.  V podstate môžete použiť akúkoľvek zeleninu, ktorá sa rýchlo upravuje a čerstvé bylinky, ktoré máte v kvetináči, záhrade či v chladničke.  Prílohe sa tiež medze nekladú.  Dajte si čo máte radi – ryžu, cestoviny, kuskus, bulgur, quinou alebo pšeno.  Ako pri všetkých mojich receptoch, čerstvosť a kvalita surovín je na prvom mieste, preto kupujte a varte sezónne a ideálne lokálne potraviny.  Prajem dobrú chuť!

Ingrediencie

  • 1 červená cibuľa
  • 2 stopky zeleru
  • 2 strúčiky cesnaku
  • zväzok zelenej špargle
  • 1 červená paprika
  • 2 malé cukiny
  • olivový olej
  • himalájska soľ
  • čierne korenie
  • zväzok čerstvého oregana
  • ryžové rezance

Postup

  1. Ryžové rezance uvarím podľa návodu na obale.
  2. Zeleninu umyjem, osuším a nakrájam na malé kúsky.
  3. Vo veľkom woku alebo panvici zohrejem olivový olej a opražím na ňom cibuľu, zeler a cesnak. Potom pridám na kolieska nakrájanú špargľu, asi lyžicu vody, prikryjem a dusím 3 minúty na miernej teplote. Ešte osolím, okorením, pridám lístky oregana a premiešam.
  4. Ku špargli dám nakrájanú cukinu a papriku, zvýšim teplotu a chvíľku pražím kým sa zelenina prehreje.  Znovu prikryjem, znížim teplotu a dusím asi 2-3 minúty.  Zelenina je hotová, keď je mierne podusená, ale mala by ostať chrumkavá.
  5. Zeleninu podávam na ryžových rezancoch ochutených olivovým olejom a čerstvým oreganom.

jarné jedlo, zelená špargľa, dusená jarná zelenina, zdravé ľahké jedlo

 

Hodnotenie

Pridajte komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

*

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.