a už niekoľko rokov sa venujem príprave zdravých vegánskych a vegetariánskych jedál, ktoré varím s radosťou a pečiem s láskou pre moju rodinu a priateľov.
Čítať ďalej >
Ahoj, som Zuzana
Sledujte ma aj tu
Môj Instagram

Čokoládová torta bez múky so šľahačkou a kakaom
Ak máte chuť na niečo čokoládové, upečené za pár minút a len zo štyroch ingrediencií, mám pre vás nápad. Fantastickú, jednoduchú, bezlepkovú a hlavne čokoládovú tortu!!! A všetko čo na ňu potrebujete sú vajcia, cukor, maslo a čokoláda. Šľahačku nepočítam, tá sa môže kľudne vynechať alebo nahradiť Mascarpone alebo dobrým domácim džemom. Príprava zaberie doslova len pár minút a zvládne ju aj začiatočník. Sú to v podstate vyšľahané vajcia s cukrom, do ktorých sa jemne primieša rozpustená čokoláda. Koláčik ocenia najmä „bezlepkáči“ a „čokoholici“, ale je to aj krásny darček alebo príležitosť ako sa blysnúť pred priateľmi. Vrelo odporúčam, určite sa podarí a z vás bude superstar!
Recept na mojom blogu VeganLady.sk: https://veganlady.sk/8650/cokoladova-torta-bez-muky-so-slahackou-a-kakaom/
.
.
.
#cokoladovatorta #cokoladovatortabezlepku #tortabezmuky #bezlekovatorta #tortbezlepku #peciembezmuky #chocolateglutenfreecake #flourlesscake #chocolateflourlesscake #cokoladovatortabezmuky #foodlover #foodblogger #foodstylist #recipedeveloper #foodphotographer #foodstyling #foodphotography #foodphoto
6 dní dozadu


RESTOVANÁ ZELENINA SO ZELENOU ŠPARGĽOU, RYŽOVÝMI REZANCAMI A ČERSTVÝM OREGANOM
Práve je sezóna špargle tak som sa rozhodla urobiť rýchle a zdravé jedlo, ktoré vás možno inšpiruje. Niekedy stačí nakrájať a opražiť pár kúskov čerstvej zeleniny, uvariť cestoviny zo špajze, pridať bylinky a chutné jedlo je na svete. Vlastne to nie je ani recept, skôr jednoduchý návod ako si uvariť sezónnu zeleninu s čerstvými bylinkami a pritom si pochutnať. V podstate môžete použiť akúkoľvek zeleninu, ktorá sa rýchlo upravuje a čerstvé bylinky, ktoré máte v kvetináči, záhrade či v chladničke. Prílohe sa tiež medze nekladú. Dajte si čo máte radi – ryžu, cestoviny, kuskus, bulgur, quinou alebo pšeno. Ako pri všetkých mojich receptoch, čerstvosť a kvalita surovín je na prvom mieste, preto kupujte a varte sezónne a ideálne lokálne potraviny. Prajem dobrú chuť!
Recept na mojom blogu VeganLady.sk: https://veganlady.sk/8588/restovana-zelenina-s-ryzovymi-rezancami-a-cerstvym-oreganom/
.
.
.
#restovanazelenina #zelenaspargla #zdravejedlo #lahkejedlo #jarnejedlo #rychlejedlo #jedlozjarnejzeleniny #foodlover #foodblogger #foodstylist #recipedeveloper #foodphotographer #foodstyling #foodphotography #foodphoto
2 týždne dozadu



NARODENINOVÁ TORTA S MALINAMI A KRÉMOM Z BIELEJ ČOKOLÁDY
Túto tortu som upiekla pre našu 12-ročnú Lindu. Milujem takzvané nahé torty, ktoré sa odkrývajú v plnej svojej kráse a nehanbia sa za svoje zloženie. Sú veľmi jednoduché na prípravu aj dekorovanie a verte mi, že všetkých ohromíte nielen chuťou, ale aj vzhľadom.
Možno vyzerá zložito, ale je to len klasický piškót s vyšľahaným krémom. Áno, urobila som aj ganáž / ganache, čo je nóbl francúzske slovíčko pre vyšľahanú čokoládu s trochou sladkej smotany.
Na piškótové cesto je viacero osvedčených receptov, ale princíp ostáva rovnaký. Na váhu vajíčka dáte váhu múky a váhu cukru. Alebo na 1 vajce dáte 1 polievkovú lyžicu cukru a tiež múky (1:1:1). Mne sa osvedčilo 25g cukru a 25g múky na 1 vajce, ale dáva sa aj 30g na 1 vajce. Používa sa aj práškový cukor aj cukor krupica, aj polohrubá múka aj hladká. Dobrý piškót vybehne aj bez kypriaceho prášku ak máte kvalitný robot. Takže recept je naozaj flexibilný a ja som ho robila už s rôznymi múkami, aj cukrom, aj s práškom aj bez a vždy sa podaril. Problém mi robilo iba pridané maslo, tak ho do korpusu už nedávam.
Čo sa krému týka, tiež to nie je žiadna veda. Mascarpone vyšľaháte naraz so šľahačkou jedna radosť! Potom stačí primiešať už spomínanú ganáž z bielej čokolády a delikátny krém je hotový. Samotné vrstvenie torty chce trošku zručnosti a trpezlivosti, ale nemusí byť dokonalá ako z časopisu. Jednoducho natrite korpusy džemom a krémom a poukladajte medzi ne veľa ovocia a bude fantastická. Vrch torty je krásny len tak poprášený cukrom s pár kúskami ovocia a zelených lístkov mäty. Žiadne umenie, čistý vkus. Tak či tak, všetci odpadnú…
Recept na mojom blogu VeganLady.sk:
https://veganlady.sk/8551/narodeninova-torta-s-malinami-a-kremom-z-bielej-cokolady/
#narodeninovatorta #malinovatorta #tortazbielejcokolady #nahatorta #piskotovecesto #ganaz #narozeninovydort #whitechocolatecake #raspberrycake #nakedcake #whitechocolateganache #birthdaycake #fruitdecoratedcake #foodlover #foodblogger #foodstylist #recipedeveloper #foodphotographer #foodstyling #foodphotography #foodphoto
3 týždne dozadu



Čokoládová pena z avokáda a banánu
Ostanú vám niekedy prezreté banány a neviete čo s nimi? Áno, dajú sa zamraziť a potom rozmixovať s mliekom alebo džúsom na lahodný banánový kokteil. Alebo z nich vyrobíte jednoduchú mrazenú dreň spolu s iným ovocím.
Ale mám pre vás aj iný nápad – luxusnú čokoládovú penu alebo čokoládový mousse. A to doslova. Je hotová za pár minút a všetci z nej idú odpadnúť. Stačí nahádzať banány, avokádo, roztopenú čokoládu, kakao a trochu medu do mixéra a hotovo. Delikátny dezert ako z 5***** reštaurácie je na svete!
S podávaním si tiež nemusíte robiť veľké starosti – čokoládový mousse vyzerá krásne v malých espresso šálkach ozdobený akýmkoľvek drobným ovocím. Ja som mala physalis alebo machovku peruánsku, ktorá okrem toho, že je zdravá, vyzerá veľmi elegantne. No čo poviete, skúsite doma tiež všetkých prekvapiť týmto luxusným dezertom?
Recept na mojom blogu VeganLady.sk: https://veganlady.sk/8518/cokoladova-pena-z-avokada-a-bananu/
.
.
.
#cokoladovapena #cokoladovymousse #čokolada #cokoladovapenazavokada #zdravedezerty #banany #avokado #foodlover #foodblogger #foodstylist #recipedeveloper #foodphotographer #foodstyling #foodphotography #foodphoto
4 týždne dozadu



Hot Cross Buns alebo horúce sladké žemličky
Hot Cross Buns sú tradičnou veľkonočnou dobrotou v anglicky hovoriacich krajinách, ktorá sa podáva na Veľký piatok. Niečo podobné pre nás znamená veľkonočný baranček alebo mazanec. Hot cross buns sú mierne sladké buchtičky ochutené voňavým korením, pomarančovou kôrou a hrozienkami. Medzi typické koreniny patrí škorica, muškátový oriešok, klinčeky, koriander, zázvor, nové korenie a rasca. Ale recepty sa veľmi líšia a každý si ich prispôsobuje podľa svojej chuti. To platí aj pre sušené ovocie – niekto dáva iba hrozienka, iní zase používajú brusnice, višne či dokonca zázvor. Chutia hrejivo, korenisto a sladkasto s dotykom citrusu. Kríž, ktorý je pre buchtičky typický, symbolizuje naraz niekoľko javov – ukrižovanie Ježiša, štyri fázy mesiaca alebo striedanie štyroch ročných období.
Ja som pre vás pripravila zdravšiu variantu s mandľovým mliekom, kokosovým cukrom, celozrnnou špaldovou múkou a extra panenským olivovým olejom. Z korenia som použila škoricu a mixed spice, ktorému sa u nás najviac podobá perníkové korenie. Pridala som hrozienka, brusnice a pomarančovú kôru, ale kľudne môžete sušené ovocie aj kôru vynechať a korenie si prispôsobiť podľa vlastnej chuti. Alebo môžete dať do žemličiek nasekané oriešky a kúsky čokolády.
Žemličky sa majú jesť teplé, ako naznačuje ich názov, a podávajú sa tradične iba s maslom rozkrojené na polovicu ako klasická žemľa. Ale často sa natierajú aj džemom, čokoládovou či orieškovou nátierkou. My sme si ich dali s maslom a domácim malinovým a brusnicovým džemom a jedli sme ich aj ďalší deň studené. Musím povedať, že boli stále vynikajúce, ale ak ich chcete jesť teplé, stačí ich na chvíľku ohriať v rúre a budú ako čerstvo pečené. Len ma mrzí, že sme ich zjedli skôr ako som ich stačila riadne nafotiť. Tak aspoň takto narýchlo posledné tri…
Recept na mojom blogu VeganLady.sk: https://veganlady.sk/8504/hot-cross-buns-alebo-horuce-sladke-zemlicky/
#hotcrossbuns #healthyhotcrossbuns #horucesladkezemlicky #sladkezemle #velkanoc #velkonocnerecepty #easterrecipes #foodlover #foodblogger #foodstylist #recipedeveloper #foodphotographer #foodstyling #foodphotography #foodphoto
1 mesiac dozadu

Zeleninové indické karí v pikantnej kokosovej omáčke
Toto kari doma zbožňujeme! Nerobím ho často, lebo naše dievčatá ho zatiaľ nejedia, ale už sa neviem dočkať kedy začnú. Je to super flexi recept keďže sa dá použiť akákoľvek zelenina. Ja som mala doma karfiol, zemiaky, cukety, papriku a posledné dve mrkvy. Skrátka, dala som tam všetku zeleninu, ktorá bola v chladničke. Je to ideálne jedlo, keď sa potrebujete zbaviť zbytkov v chladničke.
Kari si môžete urobiť aj s mäsom alebo rybou, je to v podstate ragú povarené v kokosovej omáčke s typickým indickým korením. Ja pridávam vlastnú zmes korenia z kurkumy, koriandru, rímskeho kmínu, mletého zázvoru a čili, ale kľudne použite kvalitné kupované indické zmesi korenia masala alebo hotové indické karí pasty. Odporúčam značku Patak’s, ktorá má dlhoročnú tradíciu vo výrobe indických pikantných karí pást a čatní. Sú výborne vychutené, vyrobené z prírodných a kvalitných surovín a majú označenie stupňa štipľavosti. Bežne ich dostať vo veľkých potravinových supermarketoch, na internete, alebo špecializovaných ázijských obchodoch.
Pri varení je dôležité postupné pridávanie zeleniny, pretože každá vyžaduje iný čas varenia. Môžete ju uvariť aj všetku naraz, ak vám nevadí, že niektoré druhy sa rozvaria. Ja mám rada, keď ostane trochu chrumkavá, preto to ju varím postupne a čo najkratšie. Príprava tohto kari síce vyžaduje trošku viac čistenia a krájania, avšak výsledok stojí za to. Je to delikatesa ako od pravej indickej babičky! A nebojte sa prispôsobiť ju vlastnej chuti – pridajte cícer, paradajky, mäso či bataty – postup je rovnaký a výsledok dokonalý. Ale hlavne, uvaríte si mega zdravé a chutné jedlo s množstvom čerstvej zeleniny a zdraviu prospešného korenia. Vaše trávenie sa vám poďakuje a váš partner tiež…
Recept na mojom blogu VeganLady.sk: https://veganlady.sk/8485/zeleninove-kari-v-pikantnej-kokosovej-omacke/
#zeleninovekari #pikantnekari #veganskekari #indickekari #zeleninovecurry #indickecurry #kokosovaomacka #karimasala #indickakuchyne #indianfood #indianvegan #foodlover #foodblogger #foodstylist #recipedeveloper #foodphotographer #foodart #beautifulfood #foodstyling #foodphotography #foodphoto
1 mesiac dozadu

Zeleninové indické karí v pikantnej kokosovej omáčke
Toto kari doma zbožňujeme! Nerobím ho často, lebo naše dievčatá ho zatiaľ nejedia, ale už sa neviem dočkať kedy začnú. Je to super flexi recept keďže sa dá použiť akákoľvek zelenina. Ja som mala doma karfiol, zemiaky, cukety, papriku a posledné dve mrkvy. Skrátka, dala som tam všetku zeleninu, ktorá bola v chladničke. Je to ideálne jedlo, keď sa potrebujete zbaviť zbytkov v chladničke.
Kari si môžete urobiť aj s mäsom alebo rybou, je to v podstate ragú povarené v kokosovej omáčke s typickým indickým korením. Ja pridávam vlastnú zmes korenia z kurkumy, koriandru, rímskeho kmínu, mletého zázvoru a čili, ale kľudne použite kvalitné kupované indické zmesi korenia masala alebo hotové indické karí pasty. Odporúčam značku Patak’s, ktorá má dlhoročnú tradíciu vo výrobe indických pikantných karí pást a čatní. Sú výborne vychutené, vyrobené z prírodných a kvalitných surovín a majú označenie stupňa štipľavosti. Bežne ich dostať vo veľkých potravinových supermarketoch, na internete, alebo špecializovaných ázijských obchodoch.
Pri varení je dôležité postupné pridávanie zeleniny, pretože každá vyžaduje iný čas varenia. Môžete ju uvariť aj všetku naraz, ak vám nevadí, že niektoré druhy sa rozvaria. Ja mám rada, keď ostane trochu chrumkavá, preto to ju varím postupne a čo najkratšie. Príprava tohto kari síce vyžaduje trošku viac čistenia a krájania, avšak výsledok stojí za to. Je to delikatesa ako od pravej indickej babičky! A nebojte sa prispôsobiť ju vlastnej chuti – pridajte cícer, paradajky, mäso či bataty – postup je rovnaký a výsledok dokonalý. Ale hlavne, uvaríte si mega zdravé a chutné jedlo s množstvom čerstvej zeleniny a zdraviu prospešného korenia. Vaše trávenie sa vám poďakuje a váš partner tiež…
Recept na mojom blogu VeganLady.sk: https://veganlady.sk/8485/zeleninove-kari-v-pikantnej-kokosovej-omacke/
#zeleninovekari #pikantnekari #veganskekari #indickekari #zeleninovecurry #indickecurry #kokosovaomacka #karimasala #indickakuchyne #indianfood #indianvegan #foodlover #foodblogger #foodstylist #recipedeveloper #foodphotographer #foodart #beautifulfood #foodstyling #foodphotography #foodphoto
1 mesiac dozadu

Zeleninové indické karí v pikantnej kokosovej omáčke
Toto kari doma zbožňujeme! Nerobím ho často, lebo naše dievčatá ho zatiaľ nejedia, ale už sa neviem dočkať kedy začnú. Je to super flexi recept keďže sa dá použiť akákoľvek zelenina. Ja som mala doma karfiol, zemiaky, cukety, papriku a posledné dve mrkvy. Skrátka, dala som tam všetku zeleninu, ktorá bola v chladničke. Je to ideálne jedlo, keď sa potrebujete zbaviť zbytkov v chladničke.
Kari si môžete urobiť aj s mäsom alebo rybou, je to v podstate ragú povarené v kokosovej omáčke s typickým indickým korením. Ja pridávam vlastnú zmes korenia z kurkumy, koriandru, rímskeho kmínu, mletého zázvoru a čili, ale kľudne použite kvalitné kupované indické zmesi korenia masala alebo hotové indické karí pasty. Odporúčam značku Patak’s, ktorá má dlhoročnú tradíciu vo výrobe indických pikantných karí pást a čatní. Sú výborne vychutené, vyrobené z prírodných a kvalitných surovín a majú označenie stupňa štipľavosti. Bežne ich dostať vo veľkých potravinových supermarketoch, na internete, alebo špecializovaných ázijských obchodoch.
Pri varení je dôležité postupné pridávanie zeleniny, pretože každá vyžaduje iný čas varenia. Môžete ju uvariť aj všetku naraz, ak vám nevadí, že niektoré druhy sa rozvaria. Ja mám rada, keď ostane trochu chrumkavá, preto to ju varím postupne a čo najkratšie. Príprava tohto kari síce vyžaduje trošku viac čistenia a krájania, avšak výsledok stojí za to. Je to delikatesa ako od pravej indickej babičky! A nebojte sa prispôsobiť ju vlastnej chuti – pridajte cícer, paradajky, mäso či bataty – postup je rovnaký a výsledok dokonalý. Ale hlavne, uvaríte si mega zdravé a chutné jedlo s množstvom čerstvej zeleniny a zdraviu prospešného korenia. Vaše trávenie sa vám poďakuje a váš partner tiež…
Recept na mojom blogu VeganLady.sk: https://veganlady.sk/8485/zeleninove-kari-v-pikantnej-kokosovej-omacke/
#zeleninovekari #pikantnekari #veganskekari #indickekari #zeleninovecurry #indickecurry #kokosovaomacka #karimasala #indickakuchyne #indianfood #indianvegan #foodlover #foodblogger #foodstylist #recipedeveloper #foodphotographer #foodart #beautifulfood #foodstyling #foodphotography #foodphoto
1 mesiac dozadu

Sezóna paštrnáku práve končí, tak som ešte rýchlo využila poslednú možnosť a uvarila som z tejto skvelej koreňovej zeleniny lahodnú krémovú polievku. Paštrnák má nezameniteľnú chuť a hoci si ho ľudia mýlia s petržlenom, chuťovo sú celkom odlišné. Paštrnák je sladučký ako mrkva, ale zároveň v ňom cítiť osviežujúco kyslú chuť pripomínajúcu jabĺčko. Ťažko sa to opisuje, tá chuť je jedinečná, treba ju vyskúšať.
Je škoda, že sa na túto zeleninu zabúda, lebo je výborný a všestranne využiteľný. Je z neho výborné pyré, krémové polievky, dá sa gratinovať, vyprážať alebo aj piecť. Kľudne si ho nastrúhajte aj surový do šalátu. U nás doma ho máme najradšej v kombinácii so zemiakmi ako pyré alebo v tejto lahodnej krémovej polievke. Hlavne sa ho nebojte skúsiť, je skutočne fantastický!
Recept na mojom blogu: https://veganlady.sk/8461/pastrnakovy-krem-s-cesnakovymi-krutonmi/
#pastrnakovykrem #pastrnakovapolievka #pastinakovykrem #pastinakovapolevka #parsnipsoup
#foodlover #foodblogger #foodstylist #recipedeveloper #foodphotographer #foodart #beautifulfood #foodstyling #foodphotography #foodphoto #abreadbag
1 mesiac dozadu

Sezóna paštrnáku práve končí, tak som ešte rýchlo využila poslednú možnosť a uvarila som z tejto skvelej koreňovej zeleniny lahodnú krémovú polievku. Paštrnák má nezameniteľnú chuť a hoci si ho ľudia mýlia s petržlenom, chuťovo sú celkom odlišné. Paštrnák je sladučký ako mrkva, ale zároveň v ňom cítiť osviežujúco kyslú chuť pripomínajúcu jabĺčko. Ťažko sa to opisuje, tá chuť je jedinečná, treba ju vyskúšať.
Je škoda, že sa na túto zeleninu zabúda, lebo je výborný a všestranne využiteľný. Je z neho výborné pyré, krémové polievky, dá sa gratinovať, vyprážať alebo aj piecť. Kľudne si ho nastrúhajte aj surový do šalátu. U nás doma ho máme najradšej v kombinácii so zemiakmi ako pyré alebo v tejto lahodnej krémovej polievke. Hlavne sa ho nebojte skúsiť, je skutočne fantastický!
Recept na mojom blogu: https://veganlady.sk/8461/pastrnakovy-krem-s-cesnakovymi-krutonmi/
#pastrnakovykrem #pastrnakovapolievka #pastinakovykrem #pastinakovapolevka #parsnipsoup
#foodlover #foodblogger #foodstylist #recipedeveloper #foodphotographer #foodart #beautifulfood #foodstyling #foodphotography #foodphoto #abreadbag
1 mesiac dozadu

Paštrnákový krém s cesnakovými krutónmi
Sezóna paštrnáku práve končí, tak som ešte rýchlo využila poslednú možnosť a uvarila som z tejto skvelej koreňovej zeleniny lahodnú krémovú polievku. Paštrnák má nezameniteľnú chuť a hoci si ho ľudia mýlia s petržlenom, chuťovo sú celkom odlišné. Paštrnák je sladučký ako mrkva, ale zároveň v ňom cítiť osviežujúco kyslú chuť pripomínajúcu jabĺčko. Ťažko sa to opisuje, tá chuť je jedinečná, treba ju vyskúšať.
Je škoda, že sa na túto zeleninu zabúda, lebo je výborný a všestranne využiteľný. Je z neho výborné pyré, krémové polievky, dá sa gratinovať, vyprážať alebo aj piecť. Kľudne si ho nastrúhajte aj surový do šalátu. U nás doma ho máme najradšej v kombinácii so zemiakmi ako pyré alebo v tejto lahodnej krémovej polievke. Hlavne sa ho nebojte skúsiť, je skutočne fantastický!
Recept na mojom blogu: https://veganlady.sk/8461/pastrnakovy-krem-s-cesnakovymi-krutonmi/
#pastrnakovykrem #pastrnakovapolievka #pastinakovykrem #pastinakovapolevka #parsnipsoup
#foodlover #foodblogger #foodstylist #recipedeveloper #foodphotographer #foodart #beautifulfood #foodstyling #foodphotography #foodphoto #abreadbag
1 mesiac dozadu

Cookies s kúskami čokolády a lyofilizovaným ovocím
Moja osemročná Simonka dnes chcela veľmi piecť a tak som vymyslela niečo jednoduché, čo zvládne aj malé dievčatko – americké cookies. Je to super jednoduchý a super rýchly recept z bežne dostupných surovín, snáď až na lyofilizované ovocie, ktoré môžete kľudne vynechať. Mrazom sušené ovocie sa dá nahradiť tradičným sušeným alebo orieškami. Klasické cookies sa robia iba s kúskami čokolády a to ovocie som si vymyslela, lebo máme radi jeho príjemne kyslú chuť v sladkých koláčoch a Simi ho skrátka miluje.
Ingrediencie som rozdelila na suché a tekuté prísady, ktoré sa len spolu zmiešajú a vznikne husté cesto. To sa tvaruje buď do rovnako veľkých guličiek, ktoré stlačíte prstami a tak vzniknú cookies alebo s dávkovačom na zmrzlinu. Dávkovač veľmi urýchli tvarovanie a zároveň každá pol-gulička bude mať rovnakú veľkosť. Nakoniec stačí každý keksík dozdobiť kúskami čokolády a ovocia a dať piecť na 10-12 minút do vyhriatej rúry. Simi si vymyslela kombináciu bielej čokolády a malín a horkej čokolády s jahodami. Hoci ovocie pečením stmavne a stratí svoju krásnu sýtu farbu, na chuti to nijako nepoznať a svieže prekvapenie pre chuťové poháriky sa zaručene dostaví. Enjoy!!!
Recept nájdete na mojom blogu VeganLady.sk https://veganlady.sk/8423/cookies-s-kuskami-cokolady-a-lyofilizovanym-ovocim/
#ovsenekeksy #cokoladovecookies #ovsenekeksiky #ovsenecookies #chocolatechipcookies #americkecookies #foodlover #foodblogger #recipedeveloper #foodstylist #foodstyling #foodphotography #foodphoto #foodphotographer
2 mesiace dozadu

Cookies s kúskami čokolády a lyofilizovaným ovocím
Moja osemročná Simonka dnes chcela veľmi piecť a tak som vymyslela niečo jednoduché, čo zvládne aj malé dievčatko – americké cookies. Je to super jednoduchý a super rýchly recept z bežne dostupných surovín, snáď až na lyofilizované ovocie, ktoré môžete kľudne vynechať. Mrazom sušené ovocie sa dá nahradiť tradičným sušeným alebo orieškami. Klasické cookies sa robia iba s kúskami čokolády a to ovocie som si vymyslela, lebo máme radi jeho príjemne kyslú chuť v sladkých koláčoch a Simi ho skrátka miluje.
Ingrediencie som rozdelila na suché a tekuté prísady, ktoré sa len spolu zmiešajú a vznikne husté cesto. To sa tvaruje buď do rovnako veľkých guličiek, ktoré stlačíte prstami a tak vzniknú cookies alebo s dávkovačom na zmrzlinu. Dávkovač veľmi urýchli tvarovanie a zároveň každá pol-gulička bude mať rovnakú veľkosť. Nakoniec stačí každý keksík dozdobiť kúskami čokolády a ovocia a dať piecť na 10-12 minút do vyhriatej rúry. Simi si vymyslela kombináciu bielej čokolády a malín a horkej čokolády s jahodami. Hoci ovocie pečením stmavne a stratí svoju krásnu sýtu farbu, na chuti to nijako nepoznať a svieže prekvapenie pre chuťové poháriky sa zaručene dostaví. Enjoy!!!
Recept nájdete na mojom blogu VeganLady.sk https://veganlady.sk/8423/cookies-s-kuskami-cokolady-a-lyofilizovanym-ovocim/
#ovsenekeksy #cokoladovecookies #ovsenekeksiky #ovsenecookies #chocolatechipcookies #americkecookies #foodlover #foodblogger #recipedeveloper #foodstylist #foodstyling #foodphotography #foodphoto #foodphotographer #abreadbag
2 mesiace dozadu

Cookies s kúskami čokolády a lyofilizovaným ovocím
Moja osemročná Simonka dnes chcela veľmi piecť a tak som vymyslela niečo jednoduché, čo zvládne aj malé dievčatko – americké cookies. Je to super jednoduchý a super rýchly recept z bežne dostupných surovín, snáď až na lyofilizované ovocie, ktoré môžete kľudne vynechať. Mrazom sušené ovocie sa dá nahradiť tradičným sušeným alebo orieškami. Klasické cookies sa robia iba s kúskami čokolády a to ovocie som si vymyslela, lebo máme radi jeho príjemne kyslú chuť v sladkých koláčoch a Simi ho skrátka miluje.
Ingrediencie som rozdelila na suché a tekuté prísady, ktoré sa len spolu zmiešajú a vznikne husté cesto. To sa tvaruje buď do rovnako veľkých guličiek, ktoré stlačíte prstami a tak vzniknú cookies alebo s dávkovačom na zmrzlinu. Dávkovač veľmi urýchli tvarovanie a zároveň každá pol-gulička bude mať rovnakú veľkosť. Nakoniec stačí každý keksík dozdobiť kúskami čokolády a ovocia a dať piecť na 10-12 minút do vyhriatej rúry. Simi si vymyslela kombináciu bielej čokolády a malín a horkej čokolády s jahodami. Hoci ovocie pečením stmavne a stratí svoju krásnu sýtu farbu, na chuti to nijako nepoznať a svieže prekvapenie pre chuťové poháriky sa zaručene dostaví. Enjoy!!!
Recept nájdete na mojom blogu VeganLady.sk https://veganlady.sk/8423/cookies-s-kuskami-cokolady-a-lyofilizovanym-ovocim/
#ovsenekeksy #cokoladovecookies #ovsenekeksiky #ovsenecookies #chocolatechipcookies #americkecookies #foodlover #foodblogger #recipedeveloper #foodstylist #foodstyling #foodphotography #foodphoto #foodphotographer #abreadbag
2 mesiace dozadu

Granadír z celozrnných fliačkov
Stará dobrá klasika nie je nikdy zlá! Ja robím granadír tak ako ho robí moja mama – zo zemiakov uvarených v šupke. Viem, že zemiaky sa majú pri granadíre dusiť vo vlastnej šťave, ale mne sa páči tá zvláštna chuť navyše, ktorú im pri varení dodáva práve ich šupka. Navyše, toto je vegánska verzia takže masť, slaninku ani oškvarky tu nenájdete. Zato používam celozrnné špaldové fliačky, ktoré majú výraznú orieškovú chuť a veľa veľa pomaly a dlho praženej cibule. Z korenín pridávam rascu, červenú údenú papriku, čierne mleté korenie a čerstvé bylinky. Údená paprika dodáva granadíru šmrnc aj bez slaniny, takže ak máte chuť na ľahšiu a zdravšiu verziu tejto retro klasiky, nech sa páči tu je môj recept!
Recept nájdete na mojom blogu VeganLady.sk: https://veganlady.sk/8409/granadir-z-celozrnnych-fliackov/
#granadir #granadirzcelozrnnychfliackov #granadierskypochod #foodlover #foodblogger #recipedeveloper #foodstylist #foodstyling #foodphotography #foodphoto #foodphotographer
2 mesiace dozadu

Tvarohové lievance s čučoriedkami
Cez víkend si radi dlhšie pospíme a z našich raňajok sa často stane „brunch“. Vtedy máme chuť urobiť si super luxusné raňajky a lievance jednoznačne patria u nás doma práve do tejto kategórie. Môj recept je ozvláštnený hladkým tvarohom, ktorý dodáva lievancom lahodnú a jemnú textúru. Musím spomenúť aj zapečené čučoriedky v ceste – milujem, keď do nich zahryznem a cítim karamelizovanú a šťavnatú chuť, ktorá je skrátka jedinečná. Kokosový olej, hoci priamo nie je cítiť, dodáva lievancom príjemnú vôňu pripomínajúcu pečenie koláčov. A zrazu je doma atmosféra plná pokoja a radosti…
Chcem sa a vami podeliť aj o moje skraty a triky, aby robenie lievancov netrvalo večnosť a zaručene sa podarili. V prvom rade, cesto robím v kuchynskom robote, kam len všetko nahádžem a za pár sekúnd mám hladké lievancové cesto. Ďalej, na pečenie používam naraz dve veľké panvice, čo značne urýchli celý proces a nemusím pri nich stáť hodinu. Takto urobím aj 8-10 lievancov naraz. Aby boli lievance rovnako veľké a pekné, používam dávkovač na zmrzlinu. Žiaden neporiadok, rýchla a čistá práca a výsledok je dokonalý.
Posledná vychytávka je použitie štetca pri potieraní panvíc kokosovým olejom. Ono sa to nezdá, ale takto použijete oveľa menej oleja a lievance nebudú mastné a kalorické. Podmienkou však je, mať kvalitné panvice s nepriľnavým povrchom, ktoré musia byť dobre rozohriate predtým, než začnete robiť prvú várku lievancov. Tak čo myslíte, skúsite si doma urobiť takýto brunch cez víkend? Dajte vedieť ako to dopadlo, budem rada!
Recept na mojom blogu VeganLady.sk alebo na Instagrame link v bio: https://veganlady.sk/8393/bezlepkove-tvarohove-lievance-s-cucoriedkami/
#foodlover #foodblogger #recipedeveloper #foodstylist #foodstyling #foodphotography #foodphoto #foodphotographer #pancakes #blueberrypancakes #ricottapancakes #tvarohovelievance #cucoriedkovelievance #lievance #zdravelievance
2 mesiace dozadu
Vyhľadať recept
Kategórie
- Bezlepkové (80)
- Cestoviny (14)
- Dezerty (60)
- Nátierky a dipy (7)
- Obilniny (21)
- Polievky (12)
- Recenzie (2)
- Rizoto (4)
- Šaláty (11)
- Strukoviny (2)
- Vegánske (79)
- Vianoce (9)
- Video (1)
- Zelenina (47)